Főoldal Iskolánkról Diákjainknak Általános iskolásoknak Érettségizetteknek Esti tagozat Alapítvány

I am in EST!
Megtalálsz az EST-n!”
Diákjainknak >> Tanulmányi versenyek >> Városi, regionális és országos versenyek

Feltöltés alatt.

 

Keres:


Gépírás és szövegszerkesztés verseny
2014. november 7.
Városi, regionális és országos versenyek

Beszámoló váci diákok nemzetközi megmérettetéséről

/SZÓVILÁG c. folyóirat cikk: 2014. szeptember-október/

 

Mindketten a Váci I. Géza Király Közgazdasági Szakközépiskola tanulói vagyunk.

Amikor tanárnőnk, Klenyánszkiné Krischneider Erika elmondta, hogy lehetőséget kaptunk részt venni egy budapesti nemzetközi gépíróversenyen, először el sem hittük, aztán szinte kétségbe estünk! Hiszen nagyon szeretjük a gépírást, s mindig örülünk, ha jó eredményeket ér(het)ünk el, azonban nemzetközi versenyen még nem vettünk részt; nem tudtuk, mi vár(hat) ránk!

Az biztos, nagy megtiszteltetésnek éreztük, hogy részt vehettünk ezen a rendezvényen, s mi is képviselhettük kicsiny országunkat!

Ahogy közeledett a verseny időpontja egyre többet készültünk, gyakoroltunk – na meg izgultunk! A legjobbformánkat akartuk nyújtani!

A megérkezésünk napján, a verseny helyszínén a szervezők nagyon kedvesen fogadtak bennünket; rövid idő alatt oldódott a feszültségünk. Megismerkedtünk a magyar versenyzőkkel, akikkel hamar összebarátkoztunk. A külföldi versenyzők is igen kedvesek, barátságosak voltak; velük is sokat beszélgettünk, így gyakorolhattuk az idegen nyelve(ke)t is.

A verseny napján nagyon izgultunk, de próbáltunk nyugodtnak tűnni! A kétszer 10 perces másolás hamar elrepült; bár a 2. szöveget többen is nehezebbnek tartottuk.

Az eredményhirdetésen kiderült, hogy a cseh versenyzők nagyon jól szerepeltek, (hiszen ők erősen rövidítenek, ezzel is fokozva a sebességet). Igyekeztük megállni a helyünket a mezőnyben; Melinda jobban, Botond kevésbé volt elégedett az eredményével.

A búcsúvacsora a Columbus Hajón különleges élmény volt számunkra (remek ételekkel, jó hangulattal)! Új barátságokat is kötöttünk: a versenyzők egy részével azóta is tartjuk a kapcsolatot. Köszönjük a szervezőbizottság tagjainak, hogy ilyen remek programokat szerveztek nekünk! Nagyon jól éreztük magunkat! Igazán hálásak vagyunk, hogy ezt végigcsinálták nekünk/értünk, s a vendégekért, és sok áldozatot hoztak a siker érdekében!

Mindketten gyakorolunk továbbra is, és készülünk a következő versenyekre, s mindezek mellett természetesen az érettségi vizsgákra.

 Köszönjük szépen felkészítő tanárunknak, Klenyánszkiné Krischneider Erikának az áldozatos munkáját, amellyel segített minket!

 

Kreizinger Melinda, Merő Botond

<< 2021 Október >>
H K Sz Cs P Sz V
27282930010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


VÁCI NYELVVIZSGAHELY

Váci Szakképzési Centrum I. Géza Király Közgazdasági Technikum  OM kód: 203065
2600 Vác, Géza király tér 8., E-mail: elsogeza.titkarsag@igk.hu, Tel: 06-(27)-504-245, Fax: 06-(27)-316-944