Főoldal Iskolánkról Diákjainknak Általános iskolásoknak Érettségizetteknek Esti tagozat Alapítvány
I am in EST!
Megtalálsz az EST-n!”
Hírek >> Hírek

Keres:
Típus:


HATÁRTALANUL UTAZÁS
2018. június 21.
Diákjainknak Aktuális

2018. áprilisában került lebonyolításra az iskola HATÁRTALANUL programja keretében az a két kirándulás, amikor diákjaink Técsőn vendégeskedtek és az ukrajnai diákok nálunk töltöttek pár napot.

Időpont: 2018. április 16-19. (técsői diákok látogatása)

Iskolánk diákjainak utazása: 2018. április 22-25.

Résztvevők:

9 A osztály:       

Csernus Viktória

Gulis Kornél Péter

Rácz Anna

Reitinger Richárd

Takács Martin

9 B osztály:        

Borsos Bertalan

Dobkowski Letícia

Haug Dániel

Rákóczi Fanni

9 C osztály:        

Janecskó Réka

Matkovics Cintía

Németh Judit

10 B osztály:     

Bató Dorina

 

Kísérő tanárok: Fördősné Rozmán Edina

Leányfalviné Fekete Rózsa

A diákoknak élménybeszámolót kellett készíteniük, melyből szemezgetve:

 

1. utazás:

"A técsői diákok április 16-án érkeztek meg iskolánkba. Itt egy kis pogácsával, szendvicsekkel, üdítőkkal vártuk őket, majd megmutattuk az iskolát számukra. Ezután következett Vác városának bemutatása, ahol az egyik turisztika szakos diákunk tartott idegenvezetést a csoport számára. Megnéztük a DÓM-ot, a Konstantin teret, Duna partot, Szentháromság teret, Városházát, Püspöki Palotát, Március 15. teret. Aznap délután Vác város polgármestere fogadta a váci és técsői diákokat, ahol egy rövid testvérvárosi ismertető után mindenki személyesen vehette át a polgármestertől Vác várostól kapott ajándékát. A találkozásról cikk is megjelent a Váci Naplóban. Aznap este közös vacsora volt az Aréna étteremben. Másnap Visegrádra mentünk Nagymaros érintésével. A komppal való dunai átkelés után másél óra túra következett a visegrádi várhoz, majd közös bobozással telt a délutánunk. Este újra közös vacsorával zártuk a napot. Harmadik nap Budapestre látogattunk a váci és técsői diákokkal, ahol minden fontosabb nevezetességet megmutattunk számukra (Országház, Mátyás templom, Citadella, Hősök tere, Halászbástya, Budai Vár, Országos Széchenyi Könyvtár). Aznap este is közös, búcsú vacsorával zártuk a napot. Negyedik nap délelőttjén iskolánkban tartózkodtak a gyerekek, ahol közös élménybeszámolókat írtak és a közös projekten dolgoztak. Aznap késő délután indultak haza Técsőre."

 

2. utazás:

"Az első nap leginkább utazással telt. Többször megálltunk a határ után is, hogy ismerkedhessünk Ukrajnával. A második nap a Tisza-forráshoz látogattunk. Busszal mentünk a hegy aljáig, ahol katonai terepjárók vártak bennünket. Hatalmas gátakon, kimosott földúton mentünk. Egy idő után már autóval sem lehetett tovább menni és gyalog folytattuk az utat a forrásig. A Tisza-forrást megkoszorúztuk. Onnan Európa közepébe mentünk, ahol helyi különlegességeket és szuveníreket vásárolhattunk. Este közös vacsorával zárult a napunk. Másnap busszal mentünk Munkácsra, ahol meglátogattuk a Munkácsi várat. A várban különböző kiállításokat, népviseleteket és fegyvereket láthattunk. A vár körbejárása után indultunk a Vereckei hágóhoz. Az emlékművet megkoszorúztuk és elénekeltük a himnuszt. A negyedik napon délelőtt Técső központját mutatták meg nekünk, ahol megnéztük a város szobrait, nevezetességeit. Meglátogattuk a helyi templomot és vendégül látott minket a polgármester, akitől ajándékokat kapott mindenki. Ezek után a técsői iskolában folytatódtak a programok. Az iskola diákjai egy tánccal egybekötött műsorral vártak bennünket. Aznap az iskola bemutatása után tovább dolgoztunk a közös projektünkön, amit már Magyarországon elkezdtünk, ill. a magyar diákok élménybeszámolókat írtak."

 

Köszönöm!!

Andi

<< 2020 Február >>
H K Sz Cs P Sz V
27282930310102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282901


VÁCI NYELVVIZSGAHELY

Váci Szakképzési Centrum I. Géza Király Közgazdasági Szakgimnáziuma  OM kód: 203065
2600 Vác, Géza király tér 8., E-mail: elsogeza.titkarsag@igk.hu, Tel: 06-(27)-504-245, Fax: 06-(27)-316-944