Főoldal Iskolánkról Diákjainknak Általános iskolásoknak Érettségizetteknek Esti tagozat Alapítvány

I am in EST!
Megtalálsz az EST-n!”
Hírek

Keres:
Típus:


Házirend - Melléklet
2020. szeptember 2.
Diákjainknak Aktuális

A COVID-19 vírus miatt a járványügyi készültség bevezetéséről szóló 283/2020. (VI. 17.) Korm. rendelet, továbbá az ITM vonatkozó ajánlása alapján a következő egészségügyi eljárások lépnek életbe 2020. szeptember 1-től a Váci Szakképzési Centrum I. Géza Király Közgazdasági Technikumban:

 

1. Az iskola épületébe csak az a tanuló és dolgozó léphet be, aki teljesen egészséges és a belépést megelőző két hétben nem volt sem ő, sem a vele egy háztartásban élő olyan országban, amely Magyarország határának átlépésekor nem volt sem sárga, sem piros jelzéssel megjelölve. Ezt a tényt nyilatkozattal is meg kell erősítenie. 18 év alatti tanulók esetén ezt a nyilatkozatot a szülőnek is alá kell írnia. Kérjük, hogy a nyilatkozatot töltsék le, írják alá, és minden diák szeptember 1-én hozza magával.

2. Az iskola épületébe a belépés kizárólag a főbejáraton történik, és az ott elhelyezett vírusölő kézfertőtlenítő használata kötelező. Minden iskolába belépő köteles maszkot magánál tartani, és az előírt helyzetekben viselni.

3. A tanítási órákon, foglalkozásokon maszk viselése erőteljesen ajánlott, amit a szülőnek kell biztosítania gyermeke számára.

4. A közvetlen fizikai kontaktust el kell kerülni, amennyiben a folyosón lehetséges, megfelelő távolságot kell tartani, és a maszkot fel kell venni.

5. Amennyiben a tanuló vagy dolgozó COVID-19 tüneteit mutatja, köteles azonnal jelezni az iskolának, és otthon maradni.

6. Amennyiben a tanulónál, oktatónál, vagy egyéb dolgozónál fertőzés tünetei észlelhetők, haladéktalanul elkülönítésre kerül egy erre kijelölt helyiségben (TF.4), egyúttal értesítjük az iskolaegészségügyi orvost, aki az érvényes eljárásrend szerint dönt a további teendőkről. Tanuló esetén a szülőt/gondviselőt értesítjük, felhívjuk a figyelmét arra, hogy feltétlenül keresse meg telefonon a gyermek háziorvosát, majd azt követően az orvos utasításainak alapján járjon el. A beteg tanuló/oktató/dolgozó felügyeletét ellátó személynek kesztyű és maszk használata kötelező, ezt az intézmény biztosítja számára.

Az elkülönítés tényéről meghatározott feljegyzés készül. Az elkülönítést követő legrövidebb időn belül megtörténik a háziorvos, vagy a szülő, törvényes képviselő értesítésének dokumentálása a kapcsolódó feljegyzés elektronikus megküldésével, melyet az igazgató aláírásával igazol.

7. A szociális helyiségekben biztosított a szappanos és fertőtlenítő kézmosási lehetőség. A mosdó használata után a kihelyezett fertőtlenítőt használni kell! A gyakori kézmosás elengedhetetlen.

8. Tüsszentés, köhögés esetén papír zsebkendő használata ajánlott, amelyet használat után a kihelyezett szemétkosárba azonnal be kell dobni, majd kezet kell mosni és fertőtleníteni.

9. A tanulói számítógépekkel felszerelt termekbe való belépéskor mindenkinek alaposan fertőtleníteni kell a kezét a kihelyezett kézfertőtlenítővel.

10. Fokozottan ügyelni kell az intézmény tisztaságára, a gyakran érintett felületeket rendszeresen és naponta többször fertőtlenítésre kerül (ajtókilincs, liftgombok, kapcsolók, fogantyúk, korlátok stb.), melynek ellenőrzése és dokumentálása folyamatos feladat.

11. Figyelmet kell fordítani a folyamatos, rendszeres szellőztetésre, mely vonatkozik minden zárt térre, tantermekre, irodákra, folyosókra, valamint a szociális helyiségekre is.

12. A kialakított ebédlőben egyszerre csak korlátozott számú ember tartózkodhat, kérjük, hogy minél gyorsabban ebédeljenek meg, hogy idejében tudjon mindenki az ételhez jutni. A büfénél és az ebédlőben sorakozásnál lehetőség szerint kellő távolság tartása kötelező!

13. Amennyiben lehetséges, kerüljék el a tömegközlekedést, városon belül járjanak kerékpárral, gyalog vagy más egyéni közlekedési eszközzel. Amennyiben mégis tömegközlekedési eszközt használnak, azon mindenképp viseljenek maszkot!

14. Folyamatosan kísérjék figyelemmel a járványügyi előírások változásait a hivatalos források, valamint az iskola honlapja és a Facebook oldala segítségével.

 

Vác, 2020. augusztus 28.

<< 2021 Április >>
H K Sz Cs P Sz V
29303101020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829300102


VÁCI NYELVVIZSGAHELY

Váci Szakképzési Centrum I. Géza Király Közgazdasági Technikum  OM kód: 203065
2600 Vác, Géza király tér 8., E-mail: elsogeza.titkarsag@igk.hu, Tel: 06-(27)-504-245, Fax: 06-(27)-316-944