Főoldal Iskolánkról Diákjainknak Általános iskolásoknak Érettségizetteknek Esti tagozat Alapítvány

I am in EST!
Megtalálsz az EST-n!”
Biztonsági intézkedések az érettségire
2020. április 24.
Diákjainknak Aktuális

Az érettségi írásbeli vizsgaszervezés során, az egészségügyi hatóságok állásfoglalásai alapján javasoltan alkalmazandó biztonsági intézkedések

 

Az érettségi vizsgák lebonyolításában:

-          A vizsgázó diákok 8:00-8:15 között érkezzenek az iskolába, ne csoportosuljanak sem az iskola előtt, sem az épületen belül, hanem a legrövidebb időn belül foglalják el a kijelölt helyüket a vizsgateremben. A kézfertőtlenítés kötelező és lassan halad, ezért legyenek türelemmel. 

-          A járványügyi szakemberek álláspontja alapján bizonyos, hogy a papíron, így a vizsgadolgozatokon 24 óra elteltével a COVID-19 vírus nem marad fertőzőképes. A feladatlap csomagok felbontásáig ez az idő bizonyosan eltelik, így ezek garantáltan mentesek lesznek a vírustól. A felügyelőtanárok védőkesztyűben és védőmaszkban fogják kiosztani a feladatlapokat, így a tanulók számára ezek biztonságosak lesznek.  

-          A vizsgázók számára a vizsgahelyszínen a hatóságok védőmaszkot biztosítanak, amelyek viselése a vizsga alatt ajánlott, de nem kötelező. Ajánlott a védőkesztyű viselése is. 

-          Biztosított lesz minden helyszínen a megfelelő mennyiségű kézfertőtlenítő is, amelynek használata fontos a fertőzések megelőzése érdekében. Ennek rendszeres használatára a vizsgázók és felügyelők figyelmét fokozottan felhívjuk!

-          A vizsgatermekben max. 10 fő vizsgázó tartózkodik, minimum 1,5 méter távolságban egymástól, név szerinti ülésrendnek megfelelően. Kérjük ennek fokozott betartását mindenkitől!

-          A vizsgák lebonyolítása egyes részleteiben, mint személyazonosság,- segédeszközök ellenőrzése, a hétköznapi élet során alkalmazott, a személyes kontaktust minimálisra csökkentő eljárások alkalmazandók a megfelelő biztonsági távolság megtartásával.

-          Az írásbeli dolgozatok beszedésekor a felügyelő tanár figyelmet fordít arra, hogy mindig csak egy vizsgázó adja be a vizsgadolgozatát, addig a többi vizsgázó a helyén várakozik.

-          A vizsgadolgozatok leadása után fontos, hogy a vizsgázók ne csoportosuljanak, hanem a lehető legrövidebb úton és idő alatt hagyják el a vizsga helyszínét, épületét.

A vizsgadolgozatok javításakor:

-          Javasolt, hogy a vizsgadolgozatok javítására 24 óra elteltével kerüljön sor.

-          A javítás során a javító tanárok számára a védőkesztyű, a védőmaszk és a kézfertőtlenítési lehetőség biztosított lesz.

A vizsgadolgozatok megtekintésekor:

-          A kijavított vizsgadolgozatok megtekintésére két munkanapot biztosítanak, ezért nálunk a 12.A és 12.B osztályok tanulói május 28-án, csütörtökön nézhetik meg a dolgozataikat, a kijelölt időpontokban, a 12.C és a külsősök pedig május 29-én, pénteken. Ezzel is azt szeretnénk elkerülni, hogy ne legyenek nagyobb csoportosulások.

-          A megtekintés során a felügyelő tanároknak javasolt a védőmaszk és kesztyű használata.

-          A megtekintés biztonságát elősegítheti, ha a vizsgázó a vizsgadolgozatát laponként lefényképezi és az észrevételei megfogalmazása nem a helyszínen történik. Erre a jogszabály a vizsgázó számára újabb egy munkanapot biztosít. (június 2.)

<< 2020 Június >>
H K Sz Cs P Sz V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405


VÁCI NYELVVIZSGAHELY

Váci Szakképzési Centrum I. Géza Király Közgazdasági Szakgimnáziuma  OM kód: 203065
2600 Vác, Géza király tér 8., E-mail: elsogeza.titkarsag@igk.hu, Tel: 06-(27)-504-245, Fax: 06-(27)-316-944