Főoldal Iskolánkról Diákjainknak Általános iskolásoknak Érettségizetteknek Esti tagozat Alapítvány
I am in EST!
Megtalálsz az EST-n!”
Külföldi tanulmányút Erasmus+ K1
2022. augusztus 25.
Diákjainknak Aktuális

Külföldi tanulmányút Erasmus+ K1

2022.03.13-2022.03.19 Észtország

Tallin

Fogadó intézmény Jarvama Kutsehariduskeskus

 

 

Téma: vállalkozás gazdaságtan az oktatásban- a szakképzés megújulása

 

 

Résztvevő intézmény: VSZC I.Géza Király Közgazdasági Technikum

Fördősné Rozmán Edina igazgatónő közgazdász-angol nyelvtanár

Leányfalviné Fekete Rózsa közgazdász-angol nyelvtanár

Az ERASMUS+ szakképzési pályázatának köszönhetően tavaszal remek továbbképzésen vehettünk rész egy gyönyörű északi városban, Tallinban.

1.nap

Az utazás egy kis kihívás elé állított bennünket, hiszen hajnalban, reggel 3 óra körül érkeztünk, de minden probléma mentesen zajlott, ám a belvárosi szállodában érkezéskor egy kis alvással indítottuk az első napot, majd szakmai megbeszélés, ismerkedés, a programok átbeszélése következett. Vendéglátóink nagy szeretettel és gondoskodással vettek bennünket körül.  

2.nap:

Helyszín:Jarva County Vocational Training Centre/ Sarevere Campus-Megismerkedtünk a fogadó ország oktatási rendszerének szerkezetével, megvitattuk a hasonlóságokat és eltéréseket. Megismerkedtünk a hallgatók gyakorlati képzési tapasztalataival.( IT, logisztika és vendéglátási szakoknál) Értékeltük a vállalkozói ismeretek tanításának teljes folyamatát. hasznos tapasztalatcserét folytattunk az oktatókkal, előadóval és a hallgatókkal is.

 

 3.nap:

Helyszín:Tallin School of Service-Karl Toomsoo vállalkozó- Egy nagyon érdekes, tapasztalati előadás és kötetlen beszélgetés során egy fiatal hallgató-vállalkozó tanulmányi és vállalkozói életútját ismerhettük meg. A program különlegességét az jelentette, hogy ’belülről’, egy tényleges fiatal vállalkozó szemszögéből láthattuk azt, hogyan zajlik az észt vállalkozói oktatási program gyakorlatban való hasznosítása, hogyan látja egy tényleges vállalkozó hallgató ezen program erősségeit és kihívásait, friss szemmel milyen változtatásokat vezetne be, melyek még eredményesebbé tehetik az ottani oktatási rendszer. Hasznos tapasztalatokat osztott meg velünk, melyek az itthoni gyakorlati oktatásba is beilleszthetők.  

 

 4.nap:

 

Helyszín:Tallin School of Economics-Tallin Industrial Education Centre- Itt mélységében ismertették és bemutatták a gyakorlati képzőhelyeket, az ehhez szükséges szakmai helyszíneket és az oktatási módszereket és az oktatás sikerességének felméréséhez alkalmazott módszereiket. Hasznos gyakorlattal ismerkedtünk meg és az oktatói helyszíneik, oktatógárdájuk összetétele újból rávilágított arra, hogy mennyire fontos a friss, gyakorlati üzleti készségek átadása a szakmai tárgyak tanításában. Fontos szempont náluk a végzett diákok szakmai sikeressége, annak nyomon követése.  

 

5.nap:

Helyszín:Magnum Logistics – Céglátogatás

Észtország egyik legnagyobb logisztikai vállalatát járhattuk körbe, mely oktató centrumként is funkcionál. A logisztikai folyamatok modern rendszerével ismerkedhettünk meg, mind a technikai, mind az emberi erőforrás hasznosításának legmodernebb gyakorlatát láthattuk. Kiemelném azt is, hogy a vállalat hozzáállása a logisztikai szakmát tanuló hallgatók felé rendkívül pozitív, céljuk, hogy gyakorlati képzési helyükön a valóságos igényeket, szükséges készségeket mutassák be és motivált, céltudatos, megbízható leendő alkalmazottakat képezzenek ki a gyakorlati oktatás során. 

 

6.nap:

Helyszín:Smarten Logistics- Vállalati látogatás,oktatási helyszín

Hasonlóan az előző naphoz, itt a másik legnagyobb logisztikai cég működésébe és gyakorlati oktatási helyszínébe pillanthattunk be. hasonló elkötelezettséget és tapasztalatokat láttunk, összességében az emberi erőforrást a friss, moden technika alkalmazása mellett igen nagyra értékelik, ezt mindenképpen meg kellene valósítani a magyar gyakorlati képzésben is.  

 

 7.nap:

Kulturális program- Tallin Óvárosának felfedezése – Itt egy nagyon felkészült idegenvezető mutatta be büszkeségeiket és rövid bepillantást nyerhettünk Észtország történelmébe is.

Délután a szakmai program értékelése, záró értekezlet és tapasztalatcsere folyt, illetve a tanusítványok átvételére is sor került.

 

8.nap:

Hajnali visszaindulás-minden olajozottan zajlott, jól szervezték meg a szakmai programunkat.

Rendkívül hasznosnak tartottam az oktatási rendszerük gyakorlati oldalának megismerését és a változatos, sokoldalú programokat, a hallgatók-vállalkozó diák bevonását, így a személyes tapasztalatok integrálását a programba.

 

<< 2023 Szeptember >>
H K Sz Cs P Sz V
28293031010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293001

Váci Szakképzési Centrum I. Géza Király Közgazdasági Technikum  OM kód: 203065
2600 Vác, Géza király tér 8., E-mail: elsogeza.titkarsag@igk.hu, Tel: 06-(27)-504-245, Fax: 06-(27)-316-944